فهرست مطالب

فرآیند و کارکرد گیاهی - سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1392)

فصلنامه فرآیند و کارکرد گیاهی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1392)

  • 104 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/05/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمدرضا احتشامی*، محمدرضا عباسی، کاظم خاوازی، بهنام زند صفحات 1-11
    به منظور بررسی اثر دو سویه ازPseudomonas putida بر کمیت و کیفیت علوفه سه رقم سورگوم، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران (ورامین) اجرا شد. بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک، درصد قابلیت هضم علوفه خشک و درصد پروتئین خام در تیمار واجد باکتری سودوموناس سویه 168 و بالاترین درصد کربوهیدرات محلول در آب در تیمار واجد باکتری سودوموناس سویه 41 به دست آمد. بیشترین درصد فیبر نامحلول و درصد خاکستر نیز به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار حاوی ترکیبی از دو باکتری بود. بیشترین عملکرد علوفه تر و علوفه خشک و درصد پروتئین خام را رقم جامبو به خود اختصاص داد و بیشترین درصد قابلیت هضم علوفه خشک و درصد کربوهیدرات محلول در آب در رقم اسپیدفید مشاهده شد. تیمار تلقیح بذر با P. putida strain 168 در اکثر صفات مورد بررسی دارای بالاترین میزان بود و کمترین آنها در تیمار ترکیبی از دو باکتری مشاهده شد. یافته های این تحقیق نشان داد که دو سویه باکتری حل کننده فسفات با یکدیگر اثر آنتاگونیستی دارند، هر چند که تلقیح بذر با هر یک از آنها به تنهایی (به خصوص سویه 168) به دلیل جذب عناصر غذائی و نیز تحریک رشد گیاه بر اثر ترشح متابولیت های ثانویه می تواند منجر به افزایش عملکرد گیاه شود.
    کلیدواژگان: اثر آنتاگونیستی، کود زیستی، سویه، عملکرد، تلقیح
  • محمودرضا آذرخش*، زهرا اسرار، حکیمه منصوری صفحات 13-23
    در این تحقیق اثر اسید آمینه سیستئین در کاهش تنش فلز سنگین کبالت در گیاه ریحان بنفش (Ocimum basilicum) مورد بررسی قرار گرفت و پارامترهای وزن تر اندام هوایی و ریشه، سطح برگ، مقدار کلروفیل های aو b، کاروتنوئید، میزان آنتوسیانین، ترکیبات فنلی کل و محتوای قند احیا کننده اندازه گیری شد. تحقیق به صورت دو آزمایش جداگانه در دو گروه تیمار بذری و تیمار مرحله رویشی انجام شد. به این منظور از غلظت های 0، 500 و 2500 میکرومولار سیستئین و 0، 100 و 500 میکرومولار کبالت استفاده شد. غلظت بالای کبالت باعث کاهش در رنگیزه های فتوسنتزی، سطح برگ، طول ریشه و ساقه، وزن تر ریشه و اندام هوایی، افزایش در قندهای احیا کننده، آنتوسیانین و محتوای فنل کل گردید. تیمار بذری سیستئین باعث کاهش در وزن تر ریشه و افزایش در قند های احیا کننده، آنتوسیانین و کلروفیل نسبت به گیاهانی شد که تنها با کبالت تیمار شده بودند. همچنین تیمار مرحله رویشی سیستئین باعث افزایش سطح برگ، وزن تر اندام هوایی و ریشه و کاهش کاروتنوئید و فنل کل گردید. نتایج حاصل از تیمارهای سیستئین در غلظت های متفاوت نشان داد که تیمار بذری سیستئین در غلظت های پایین کبالت تاثیر بیشتری نسبت به غلظت های بالای کبالت دارد در حالی که تیمار مرحله رویشی سیستئین در غلظت بالاتر کبالت تاثیر گذارتر است. با توجه به نتایج، سیستئین احتمالا با کلاته کردن فلز و بیوسنتز فیتوکلاتین موجب کاهش تنش می شود.
    کلیدواژگان: پیش تیمار، تیمار توام، ریحان، سیستئین، فلز سنگین، کبالت
  • زهرا میرزاحسینی، لیلا شبانی*، محمدرضا سبزعلیان، مجید شریفی تهرانی صفحات 25-37
    آلودگی خاک به فلزات سنگین از مهمترین مسائل زیست محیطی است که بر سلامت محصولات کشاورزی و در نتیجه انسان اثرات سوء گذاشته است. قارچ های اندوفایت گروهی از قارچ ها هستند که تمام دوره زندگی خود را در بخش های هوایی گیاهان میزبان می گذرانند بدون اینکه علائم بیماری را در گیاه ایجاد کنند. این قارچ ها سبب ایجاد مقاومت بیشتر گیاهان میزبان به تنش های زیستی و غیر زیستی می شوند. در این پژوهش دو ژنوتیپ از گیاه فسکیوی بلند (B 75 و C75) به دو صورت آلوده به قارچ اندوفایت (E+) و بدون قارچ (E-) در خاک های آلوده به غلظت های 0، 30، 90 و ppm 180 نیکل، در سه تکرار رشد داده شدند. دو ماه پس از قرار گرفتن گیاهان در تیمار نیکل، شاخص های رشد شامل وزن تر ریشه و اندام هوایی، نسبت ریشه به اندام هوایی، جذب نیکل در ریشه و اندام هوایی و همچنین محتوای کلروفیل و کاروتنوئید برگ ها اندازه گیری شد. طبق نتایج، قارچ های اندوفایت سبب افزایش محتوای کلروفیل در برگ های هر دو ژنوتیپ و افزایش جذب نیکل، فقط در ژنوتیپ B75 فستوکا شدند. نتایج همچنین نشان دهنده بهبود رشد و افزایش مقاومت ژنوتیپ B 75 فسکیوی بلند به تنش نیکل در اثر آلودگی با اندوفایت بود در حالیکه در ژنوتیپ C75 گیاهان فاقد اندوفایت مقاومت بیشتری به تنش نیکل نشان دادند. نتیجه فوق می تواند بیانگر این مطلب باشد که چگونگی اثر قارچ های اندوفایت در گیاه میزبان به ژنوتیپ میزبان وابسته است.
    کلیدواژگان: اندوفایت، فستوکا آروندیناسه، کاروتنوئید، کلروفیل، نئوتیفودیوم، نیکل
  • فیروزه ترابی، احمد مجد، شکوفه انتشاری صفحات 39-51
    امروزه گیاهان دارویی از گیاهان مهم اقتصادی هستند. با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی، شناسایی گیاهان دارویی مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد. انتخاب گیاهان مقاوم به شوری از طریق کشت در محیط هیدروپونیک روشی کم هزینه و مطمئن جهت صرفه جویی در زمان محسوب می شود. سیلیکون دومین عنصر رایج موجود در خاک است که دارای اثرات مفیدی در افزایش تحمل به تنش های زیستی و غیر زیستی در گیاهان است. به منظور بررسی برهم کنش شوری و سیلیکون بر خصوصیات فیزیولوژیکی و تشریحی گیاه گاوزبان، آزمایشی در یک طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور سیلیکون در شش سطح (0، 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2 میلی مولار) و شوری در دو سطح (0 و120 میلی مولار) در 4 تکرار انجام شد. در این مطالعه تاثیر شوری و سیلیکون بر ساختار مریستم راس ساقه و محتوای کلروفیل، کاروتنوئید، آنتوسیانین، ترکیبات فنلی و قندهای احیا کننده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که شوری باعث کاهش محتوای کلروفیل، کاروتنوئید، ترکیبات فنلی، قندهای احیا کننده و افزایش میزان آنتوسیانین شد. در حالی که در مقایسه با گیاهانی که تنها تحت تیمار شوری بودند، تیمار سیلیکون و به ویژه غلظت 5/1 میلی مولار باعث افزایش شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مورد بررسی در این مطالعه شد. همچنین سیلیکون توانست که اثرات منفی تیمار شوری بر ساختار مریستم راس ساقه را تعدیل کند.
    کلیدواژگان: سیلیکون، شوری، گاوزبان دارویی(Borago officinalis L، )، مریستم
  • امیرحسین خوشگفتارمنش*، هدی حسینی صفحات 53-64
    نیتروژن دو رقم کاهو ((Lactuca sativa L شامل کونکوایستادور Conco- istador)) و گریزلی (Grizzly) تغذیه شده با اوره در محیط آبکشت انجام شد. یک تیمار تغذیه برگی با محلول اوره (بدون نیکل) و یک تیمار شاهد (بدون تغذیه برگی اوره یا نیکل) نیز استفاده شد. نتایج نشان داد که تغذیه برگی نیکل صرف نظر از منبع آن سبب افزایش وزن تر و خشک شاخساره دو رقم کاهو شد. کاربرد نیکل به روش تغذیه برگی سبب افزایش غلظت نیکل شاخساره شد اگرچه این افزایش با کمپلکس نیکل-اوره در مقایسه با کلریدنیکل بیشتر بود. تغذیه برگی نیکل همچنین سبب افزایش فعالیت آنزیم اوره آز و کاهش انباشت اوره در هر دو رقم کاهو شد. تغذیه برگی نیکل سبب کاهش غلظت نیترات و آمونیوم شاخساره نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین افزایش فعالیت آنزیم گلوتامین سنتتاز (GS) با کاربرد برگی نیکل مشاهده شد. به طور کلی کاربرد تغذیه برگی نیکل با بهبود متابولیسم نیتروژن سبب افزایش عملکرد کاهو شد.
    کلیدواژگان: آنزیم اوره آز، اوره، کمپلکس نیکل، اوره، کاهو، گلوتامین سنتتاز
  • شکیبا عزیزبیگی، جلیل خارا * صفحات 65-76

    تاثیر غلظت های مختلف عصاره آبی برگ گردو بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه جعفری تلقیح شده با قارچ میکوریز Glomus versiforme و گیاهان غیرمیکوریزی در شرایط گلخانه ای مطالعه شد. در این مطالعه 3 غلظت متفاوت از عصاره آبی برگ گردو (عصاره کامل، نیم و یک چهارم غلظت عصاره کامل) استفاده شد. نتایج بدست آمده در گیاهان 45 روزه نشان داد که افزایش غلظت عصاره آبی برگ گردو باعث کاهش میزان کلروفیل a و b و افزایش محتوای کاروتنوئید می شود که این افزایش در گیاهان میکوریزی بیشتر از گیاهان غیرمیکوریزی بود. محتوای پروتئین کل در اندام هوایی گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی در غلظت یک چهارم، افزایش و سپس در غلظت های بیشتر کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره آبی برگ گردو محتوای پرولین و اسیدهای آمینه آزاد در گیاهان افزایش یافت که این افزایش در گیاهان غیرمیکوریزی بیشتر از گیاهان میکوریزی بود. فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز (APX) و گایاکول پراکسیداز (GPX) در گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی نیز افزایش یافت؛ اما افزایش فعالیت این آنزیم ها در گیاهان میکوریزی بالاتر بود. به طور کلی، نتایج نشان داد که با تلقیح قارچ میکوریز با ریشه گیاه جعفری می توان تا حدودی اثرات نامطلوب عصاره آللوپاتیک بر ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی این گیاهان را کاهش داد.

    کلیدواژگان: آللوپاتی، آنزیم های آنتی اکسیدانت، پروتئین کل، جعفری، گردو، میکوریز
  • فریبا امینی*، فاطمه اعلم، علی اکبر رامین صفحات 77-88
    تنش خشکی نه تنها رشد و نمو گیاهان را کاهش می دهد، بلکه موجب تغییر در مسیر برخی از فرآیندهای متابولیسمی نیز می گردد. این تغییرات می تواند گیاه را در مقابل استرس مقاوم سازد. در واقع سازش با خشکی به واکنش هایی نیاز دارد تا از طریق آن فرآیندهای متابولیسمی اولیه ادامه پیدا کند و گیاه را برای مقابله با آن آماده کند. معمولا در شرایط تنش خشکی تولید مواد موثره به دلیل جلوگیری از اکسیداسیون درون سلولی افزایش می یابد. در این آزمایش به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر تغییرات میزان ماده موثره گیاه ماریتیغال، پژوهشی به صورت گلدانی و مزرعه ای اجرا شد. آزمایش بخش اول در قالب طرح کامل تصادفی با 4 سطح تنش خشکی (پتانسیل آب خاک 33/0-، 4-، 8- و 12- بار) انجام شد. بخش دوم به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار تنش خشکی (پتانسیل آب خاک 33/0-، 4-، 8- و 12- و15- بار) و هر یک شامل 4 کرت اجرا گردید. بر اساس نتایج این آزمایش تحت تاثیر تنش خشکی میزان سیلی بین، سیلی مارین و درصد روغن بطور معنی داری تغییر نمود. در آزمایش گلدانی بیشترین میزان سیلی بین a، b و کل مربوط به تیمار پتانسیل آب خاک 4- بار بود در حالی که در آزمایش مزرعه ای بیشترین میزان مربوط به تیمار 12- بار بود. بیشترین میزان سیلی مارین و درصد روغن در هر دو آزمایش گلدانی و مزرعه ای مربوط به تیمار پتانسیل آب خاک 4- بود. بنابراین بطور کلی می توان عنوان کرد تیمار پتانسیل آب خاک 4- بار بهترین تیمار تنش رطوبتی جهت افزایش مواد موثره گیاه ماریتیغال است و شرایط مزرعه ای و گلدانی در مقاومت این گیاه به تنش خشکی بی تاثیر بود.
    کلیدواژگان: تنش خشکی، سیلی بین، سیلی مارین، ماریتیغال
  • کارشناس ارشد الهام اسدی کرم، زهرا اسرار، بتول کرامت* صفحات 89-96
    تجمع ترکیبات فنلی در بافت های گیاهی به عنوان یک ابزار مهم در محافظت از گیاه در برابر تنش های محیطی محسوب می-گردد. در این پژوهش گیاه شاهی در شرایط استاندارد گلخانه ای تحت تیمار غلظت های 0، 50، 100 و 200 میکرومولار مس و 0، 5، 10 و20 میکرومولار متیل جاسمونات کشت داده شدند. سپس وزن خشک اندام هوایی، محتوای ترکیبات فنلی کل، رنگیزه های فتوسنتزی و میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در نمونه ها سنجش شد. براساس نتایج، وزن خشک اندام هوایی و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در تیمار 5 میکرومولار متیل جاسمونات با 50 میکرومولار مس به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش نشان داد. همچنین تیمار غلظت های 5 و 10 میکرومولار متیل جاسمونات همراه با تیمار 50 میکرومولار مس موجب افزایش معنی دار کلروفیل a، b، کلروفیل کل و محتوای ترکیبات فنلی کل نسبت به شرایط شاهد گردید، نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که احتمالا متیل جاسمونات به عنوان یک ملکول سیگنالی از طریق افزایش ذخیره آنتی اکسیدانی، گیاه را در برابر خسارات ناشی از سمیت مس در محیط حفظ می نماید. براساس این پژوهش غلظت های 5 و 10 میکرومولار متیل-جاسمونات اثر مطلوبی بر بهبود تنش فلز سنگین مس در گیاه شاهی دارد.
    کلیدواژگان: ترکیبات فنلی، شاهی، فنیل آلانین آمونیالیاز، متیل جاسمونات، مس
|
  • Pages 1-11
    In order to investigate two different strains of Pseudomonas putida on forage quantity and quality of three sorghum cultivars، an experiment was carried out at Agricultural and Natural Resource Research Center of Tehran Province (Varamin) during 2009-2010. The experiment design consisted of three randomized complete blocks in a factorial arrangement. Seed inoculation with Pseudomonas putida strain 168 had the highest wet and dried forage، percent of dry matter digestibility and percent of crude protein and seed inoculation with Pseudomonas putida strain 41 had the highest percentage of Water Soluble Carbohydrates. Seed inoculation with Pseudomonas putida strain 168 had the highest amount in the most of investigated characteristics seed co-inoculation with two bacterial strains had the lowest amount. The results showed that two strains of phosphate solubilizing bacteria had antagonistic effect on، however seed inoculation with bacterial strains alone (especially strain 168) caused nutrient uptake and plant growth promotion consequently، exuding of second metabolites could lead to plant yield promotion.
    Keywords: Antagonistic Effect, Biofertilizer, Inoculation, Strain, Yield.
  • Mahmood Reza Azarakhsh *, Zahra Asrar, Hakimeh Mansouri Pages 13-23
    In this research, the effects of cysteine on alleviation of heavy metal stress in purple basil plants were studied and some parameters such as fresh weight of shoot and root, chlorophyll a and b content, carotenoids, anthocyanin, and total phenolic compounds and reducing sugar was measured. Research was conducted in two separate trials for the two group pre-treated cysteine and cysteine -cobalt combined treatments. The treatments containing of 0, 500 and 2500 mM cysteine and 0, 100 and 500 mM cobalt was used. Higher concentrations of cobalt decreased photosynthetic pigments, leaf, root and shoot length, fresh weight of roots and shoots while cobalt stress increased, caused reducing sugars, anthocyanins and total phenolics content. Cysteine reduced the fresh weight of roots, reduction sugar, anthocyanins, and total phenolics of plants compared to plant treated with cobalt treatments without cysteine. Thus, this amino acid improved leaf area, root and shoot length, shoot fresh weight and photosynthetic pigments in stress conditions. Generally, the results showed that pre-treatment of cysteine could alleviate low concentrations of cobalt stress effects than higher amounts application of this heavy metal, while combined treatments containing cysteine was more effective at higher concentrations of cobalt.
    Keywords: basil, cobalt, cysteine, heavy metal, Pre, treatment, combined treatment
  • Zahra Mirzahosseini, Leila Shabani *, Mohammad Reza Sabzalian, Majid Sharifi Tehrani Pages 25-37
    Soil pollution with heavy metals is an important environmental problem which affects human and food health. Neotyphodium endophytes are a group of fungi which spend their entire life cycle within the aerial portion of many grass species without any symptoms, and increase host tolerance to biotic and abiotic stresses. In this study, two genotypes of tall fescue (75 B and 75 C) in two types (infected (E+) and non-infected (E-) by endophyte) were cultivated in a Ni contaminated soil at 0, 30, 90 and 180 mg Ni per kg with 3 replicates. After 2 months, Ni uptake of the root and shoot as well as chlorophyll and carotenoid content of the shoot were measured. Growth parameters including root and shoot wet weight and root to shoot weight ratio of plants were also measured at the end of the experiment. The results showed that endophytic fungi caused an increase in chlorophyll contents of the shoots in the both genotypes and an increase in Ni uptake only in genotype 75 B. Results also demonstrated that endophyte infection led to improvement in the growth and Ni tolerance within genotype 75 B of tall fescue under Ni stress. But in the genotype 75 C, in contrast, the E- plants showed more tolerance to Ni stress compared to E+ plants. It revealed that how the effects of endophyte infection in Festuca plants as the host were dependent on the host genotype.
    Keywords: Chlorophyll, Carotenoid, Endophyte, Festuca arondinacea, Neotyphodium, Nickel
  • Firouzeh Torabi, Ahmad Majd, Shekoofeh Enteshari * Pages 39-51
    Nowadays medicinal plants are considered as important economical plants. Recently, due to the extension of saline lands, shortage of appropriate agricultural farms and economical value of medicinal plants. There is a growing interes of identifying salt tolerant medicinal plants. A cheap time saving and reliable way for selecting proper salt tolerant plants can be achieved by culturing these plants in hydroponic condition. On the other hand, silicon which is the second most abundant element of soil has good effects on increasing the plant's ability in enduring biotic and abiotic stresses. This experiment was arranged as a factorial scheme based on randomized complete block design with four replications. Six levels of silicon (0, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 mM) and two levels of NaCl (0 and 120 mM) were added to nutrient solution in order to analyze the reaction of salt and silicon on physiological and anatomical properties of Borago officinalis L. In this study, the effects of salinity and silicon on shoot apical meristem and contents of chlorophyll, carotenoids, antocyanin, phenols and reducing sugars were assessed. The results showed that salinity decreased the chlorophyll, carotenoids, phenols and reducing sugars but increases the anthocyanin content. Although in comparison with the plants which was just treated by salt, silicon treatment, especially with 1.5 mM, made an improvement in the studied physiological and biochemical parameters. Also silicon could moderate negative effects of salt treatment on shoot apical meristem.
    Keywords: Borago officinalis L., Meristem, Salinity, Silicon
  • Amirhossein Khoshgoftarmanesh *, Hoda Hosseini Pages 53-64
    The aim of this study was to investigate the effects of foliar application of Ni in the form of NiCl2 or urea-Ni complex on growth, yield, and nitrogen metabolism of two commercial lettuce cultivars (Lactuca sativa L. cvs. Conco Istador and Grizzly) in nutrient solution culture containing urea. A group of lettuce plants was received only urea as foliar spray. Another group of plants did not received urea and Ni as foliar spray application. Results showed that foliar application of Ni, regardless of applied source, significantly increased fresh and dry biomass of the lettuce shoots. Foliar application of Ni resulted in significant increase of shoot Ni concentration; although this increase was, in general greater by urea-Ni than by NiCl2. Floiar spray of Ni significantly increased activity of urease and reduced shoot concentration of urea in both lettuce cultivars. Application of Ni reduction of tissue concentration of ammonium (NH4+) by enhancing activity of glumine synthetase (GS). Foliar spray of Ni resulted in reduced concentration of nitrate (NO3-) and ammonium (NH4+) in lettuce shoots. A significant increase in activity of GS was also observed by foliar spray of Ni. According to the results, foliar spray of Ni particularly in the form of urea-Ni complex was effective in improving yield and nitrogen metabolism of urea-fed lettuce.
    Keywords: Urea, Ni complex, lettuce, urease, glothamin synthetase (GS)
  • Miss Shakiba Azizbeigi, Dr. Jalil Khara Pages 65-76

    The effects of different concentrations of walnut leaf extract on physiological and biochemical characteristics of parsley plants inoculated with mycorrhizal fungus Glomus versiforme and non-mycorrhizal plants were studied under greenhouse conditions. In the present study, three different concentrations of walnut extract (full extract, half and quarter concentration levels) were used. The results of the 45 day-old plants showed that the increasing of the concentration of walnut extract decreased amounts of chlorophyll a and b but increased the carotenoids content. This increase was more pronounced in mycorrhizal plants than non-mycorrhizal ones. When ¼ concentration of extract was applied the total protein content in mycorrhizal and non-mycorrhizal plant shoots was increased and then decreased at higher concentrations with increasing in concentrations of aqueous extract of walnut leaves. The free amino acids and proline content in plants were increased but such effects in non-mycorrhizal plants were greater than in mycorrhizal ones. Ascorbate peroxidase (APX) and Guaiacol peroxidase (GPX) activities in mycorrhizal and non-mycorrhizal plants also increased due to walnut extract, but the increased activity of these enzymes was higher in the inoculated plants. Results of this study indicated that by inoculating mycorrhizal fungi with root of parsley adverse potential effects of allelopathic extract on the physiological and biochemical characteristics of these plants.

    Keywords: Allelopathy, Antioxidant enzymes, Total protein, Parsley, Walnut, Mycorrhiza
  • Fariba Amini *, Fatemeh Alam, Aliakbar Ramin Pages 77-88
    Water deficit is one of the major abiotic stresses, which adversely affects crop growth and development. These changes are mainly related to the alternation of some metabolic functions. This alteration can resist plant under stresses. Certain plants have devised mechanisms to survive under low water conditions. Usually, water deficit has a positive effect in the biosynthesis of secondary metabolites such that these constraint decrease oxidative stress. In this study to evaluate the effect of Water stress on active substance of Silybum marianum two experiments under pot and field conditions were carried out. In the first experiments, a completely randomized design (CRD) was conducted with four levels of water stress inducing soil water potential of -0.33, -4, -8 and -12 bar. In the second experiment, five treatments inducing soil water potential of –0.33, -4, -8, -12 and –15 bar were applied treatments was applied using a randomized complete block design with four replications. The highest content of Silibin a, b and total amount were measured to be -4 and -12 bar in pot and field experiments respectively. The highest content of Silymarin and oil percentage were accumulated under water potential of -4 bars in both experiments. Thus, the result showed that soil water potential of -4 bar was the best treatment to increase of milk thistle secondry metabolites.
    Keywords: Water Stress, Silibin, Silymarin, Milk Thistle
  • Msc Elham Asadi Karam, Dr Zahra Asrar, Dr Batool Keramat * Pages 89-96
    Accumulation of phenolic compounds is considered as an important tool for environmental stress protection of plants. In this investigation, garden cress seedlings were in control conditions and were irrigated with Hoagland nutrient solution and were treated with methyl jasmonate (MeJ) at 0 (Control),5, 10 and 20 µM and different concentrations of copper 0 (Control), 50, 100 and 200 µM. Then shoot fresh weight, phenolic compounds content, anthocyanin content and PAL activity in response to treatments were measured. According to the results, shoot dry weight and PAL activity in treatment (5 μM) MeJ with (50 and 100 μM) copper, were significantly increased compared to control condition. Concentrations of MeJ (5 and 10μM) treated with 50 μM copper significantly increased the chlorophyll a, b, total chlorophyll and phenolic compound contents control conditions were compared. The results indicated that MeJ may act as a signaling molecule to enhance antioxidant pool and protected plants against injuries caused by Cu toxicity. Based on the results, determined that medium concentrations of MeJ (5 and 10 µM) had good effects on improvement of physiological effects in plants under cu toxicity.
    Keywords: copper, Lepidium sativum, Methyl? jasmonate(MeJA), PAL, Phenolic compounds